
Ivanka Stenzlová Propojuje tradiční čínskou medicínu s poznatky moderní západní dietologie a biologie.

V mnohém na tu první navazuje (v autorově přístupu a ve využívání čerstvých sezónních ingrediencí), v mnohém ji rozvíjí – přináší samé nové recepty a zapojuje další a další suroviny. Budete si díky ní moci vychutnat kouzlo moderní veganské kuchyně, ať už je váš stravovací styl jakýkoli. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je tato kniha Petra Klímy věnována (zejména) luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji.Jak totiž luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit?

Monika Kindlová a Martina Boledovičová Kniha obsahuje dvanáct kapitol podle měsíců v roce. Každý měsíc má svou poetiku, své svátky a rituály, ale i praktický dopad – jak vše dětem vysvětlit, včas si připravit, na nic nezapomenout? S touto knihou získáte mnoho inspirace i praktického pomocníka, který bude vždy po ruce a na nic tak nezapomenete. Vytvoříte si své vlastní rodinné rituály a tradiční svátky si společně s rodinou, sousedy a přáteli pěkně užijete. Rodina – Tradice – Rok – Rytmus – Příroda – Rituály – Vaření – Tvoření – Zahrada Všichni rádi slaví. V listopadu pečeme husy, Vánoce slavíme nejraději, na Velikonoce si obarvíme vajíčka. Víme ale proč? Filipojakubská či svatojánská noc nám znějí tajemně a magicky.

Co vlastně jíst, když nechceme konzumovat tolik masa, mléčných produktů, cukru a lepku? Vyzkoušejte nejoblíbenější a osvědčené postupy autora, který denně připravuje zdravé a výživné menu plné zeleniny, luštěnin a zdravých obilnin, jako jsou například jáhly, pohanka či quinoa.