Olej má krásnou, sytě žlutou barvu. Chuť má výraznou s přívlastkem chutě oříšků.
Je s vysokým obsahem omega 3 a omega 6 mastných kyselin a s nenaměřitelnou hodnotou kyseliny erukové.
Jak olej pro vás na gruntu vyrábí?
Vyčištěné semínka řepky, které vypěstují lisují postupně po cca 50 l, nechají v nerezové nádrži sedimentovat a po 7-10 dnech stáčí do láhví. Je tudíž nefiltrovaný a sedimentovaný.
Jeho trvanlivost je rok od lisování a je dobré ho po otevření uchovávat v lednici po dobu 3-4 týdnů. Je vhodný do studené kuchyně, teplé kuchyně, ale není vhodný k fritování.
Osobně jsem vyzkoušela olej do všech našich receptů a je naprosto skvělý. I náš popcorn je s ním dokonalý.
Více se o Jesenickém gruntu můžete dočíst na stránkách https://www.jesenickygrunt.cz/.
Objem 500 ml
Země původu: Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.