Dovolujeme si vás informovat o předpokládaných letních termínech rozvozů zeleniny do Roztok, Libčic a Prahy. 9. 7., 23. 7., 13. 8., 27. 8 tyto termíny nejsou závazné a bude záležet na počtu objednávek. Děkujeme za pochopení a přejeme pěkné léto.

Domácí játrová paštika

Suroviny

500 g vepřová/ králičí nebo kuřecí játra

150 g másla do paštiky

150 g másla na zalití paštiky ve skleničkách/ nemusí být, ale lépe se pak paštika roztírá

4 stroužky česneku

2 kusy cibule nebo šalotky

5 PL smetany 30%

4 snítky tymiánu nebo rozmarýnu

sůl 

pepř

bylinky na ozdobu

 

Postup

1, játra důkladně očistěte a pokrájejte na menší kostičky

2, na větší pánvi nebo v hrnci rozehřejte 2 lžíce másla a osmahněte cibuli nebo šalotku

3, přidejte tymián nebo rozmarýn a česnek na plátky a nechte 2- 3 minuty opékat

4, vyjměte bylinky a přidejte játra, opékejte dohněda- játra můžou zůstat uvnitř lehce růžová

5, opečená játra vložte do mixéru, osolte, opepřete, přidejte smetanu a mixujte

6, přidejte zbytek másla a důkladně rozmixujte

7, naplňte paštiku do skleniček nebo misek

8, pokud budete zalévat skleničky s paštikou máslem- rozehřejte máslo, nechte lehce vychladnout a poté přelijte a ozdobte bylinkami 

 

Je mnoho bylin a koření, které lze použít do paštiky. Také lze přidávat brusinky, ořechy a další dobroty. Chuť záleží čistě na vás.

 

Dobrou chuť