Slané muffiny s tuňákem

 Pokud máte občas problém, že vám děti nechtějí jíst ryby, vyzkoušejte tento recept. Obsahuje tuňáka z konzervy, ale věřím, že pokud vám zbude kousek upečené ryby, dala by se také použít. Kombinace bylinek je také zcela variabilní. Vyzkoušejte je třeba s petrželkou. Já jsem použila pažitku. Pokud chcete variantu bez lepku nepřidávejte mouku.

Množství surovin si upravte dle schopností vašich jedlíků.

Budeme potřebovat:

10 vajec

2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě

1/2 svazku pažitky

4 lžíce hladké mouky

1 balení mozzarelly

1/2 lžičky kypřícího prášku

sůl, pepř, koření- použila jsem směs rattatouille

 

Připravte si větší mísu a do té nahrubo nastrouhejte mozzarellu, přidejte tuňáka bez nálevu, pažitku rozkrájenou na menší kousky, mouku a vejce. Vše zamíchejte. Přidejte sůl, pepř a koření. 

Formičky na muffinky vytřete olejem. Do formiček dejte 2-3 lžíce směsi.

Troubu rozehřejte na 180 stupňů a pečete 25 minut.

Dobrou chuť