Pokud máte občas problém, že vám děti nechtějí jíst ryby, vyzkoušejte tento recept. Obsahuje tuňáka z konzervy, ale věřím, že pokud vám zbude kousek upečené ryby, dala by se také použít. Kombinace bylinek je také zcela variabilní. Vyzkoušejte je třeba s petrželkou. Já jsem použila pažitku. Pokud chcete variantu bez lepku nepřidávejte mouku.
Množství surovin si upravte dle schopností vašich jedlíků.
Budeme potřebovat:
10 vajec
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
1/2 svazku pažitky
4 lžíce hladké mouky
1 balení mozzarelly
1/2 lžičky kypřícího prášku
sůl, pepř, koření- použila jsem směs rattatouille
Připravte si větší mísu a do té nahrubo nastrouhejte mozzarellu, přidejte tuňáka bez nálevu, pažitku rozkrájenou na menší kousky, mouku, kypřící prášek a vejce. Vše zamíchejte. Přidejte sůl, pepř a koření.
Formičky na muffinky vytřete olejem. Do formiček dejte 2-3 lžíce směsi.
Troubu rozehřejte na 180 stupňů a pečete 25 minut.
Kombinacím se meze nekladou a vyzkoušejte i variantu s cuketou https://www.zdravizpole.cz/recepty/slane-muffiny-s-cuketou/.
Dobrou chuť