Vážení zákazníci, využijte dopravu Zásilkovnou i pro malé, dětské a keto zeleninové bedýnky a rozvoz zeleniny v neomezeném množství, až k vám domů.

Jakože cože?

Jeden rok jsme byli velmi úspěšní v pěstování rostlin tymiánu, oregána, máty, meduňky a libečku.
Na trhu se nám nedařilo byliny prodávat a co dál?
Usušit? Na to nebyl prostor.
Zamrazit? To vůbec bylinám nesvědčí.
Naložit do oleje? Moc zdlouhavé.
 
Vznikl tedy nápad udělat neobvyklé kombinace bylinných sirupů.
 
Tymián byl jeden z mála běžných příchutí. Je to skvělá bylina při nachlazení.A jaký byl překvapivě chutný zalitý teplou vodou s plátkem citronu. Ještě teď tu chuť mám na jazyku. A i s citrónem, okurkou a ledovou vodou to byla lahoda.
 
Začala jsem řešit i meduňku. Každý jí má hned spojenou s usínáním a uklidněním, ale samotná příchuť lidi neláká. Tudíž musela přijít kombinace. A s čím jiným než s mátou. Tak trochu nudná klasika, ale přesto k běžnému pití moc dobrá. Jenže nějak mi to nestačilo...
 
A co do toho sirupu přidat ještě oregáno? První várka sirupu byla dokonalá. Experimentovala jsem i s květy oregána a tak měl sirup barvu do červena. Dokonalé jak v chuti tak barvě. Vznikl tak sirup s názvem bylinný a obsahuje mátu, meduňku a oregáno. Skvělá kombinace k pití na celý den.
 
A co byste udělali s libečkem?
No jasně sirup. A to byl teda úplně jiný level než klasická bylinná kombinace. A světě div se i ten měl své příznivce.
 
A proč Jakože cože? To byl před pár lety festival neobvyklých chutí. Dostali jsme pozvánku a řeknu vám, že takovou smršť a zájem o naše neobvyklé příchutě snad, už nikdy nebyl.
 
Teď mezi nejoblíbenější sirupy patří šípkový. Šípky sbíráme na podzim a je to takový náš rituál pohody a je to znamení, že pomalu přichází i zima.
 
Sirup ze šalvěje jsem zařadila do sortimentu později a to opět z nouze. Nebyla kam prodat a bylo mi líto dávat šalvěj na kompost. Hodně lidí šalvěj pije na bolavý krk- má desinfekční účinky a také proti pocení. Jako jediný ho nedoporučuji při kojení.
 
Máš chuť zkusit zajímavé chutě nebo klasiku? Jdi na náš eshop a vyber sirup dle tvé chuti. A pokud máš chuť vyzkoušet degustační sadu bylinných sirupů sleduj náš eshop!