Vážení zákazníci, další rozvoz zeleniny do Roztok a Libčic nad Vltavou proběhne 26.8. Využijte také dopravu COOL balíkem, který doručí zeleninu téměř po celé ČR. Váha jednoho balíčku je do 10 kg.

Bulgur se zeleninou

Svěží zeleninový bulgur připravíte z cibule, mrkve a hrášku. Přidat můžete i plocholistou nebo kudrnatou petrželku.  Bulgur můžete připravit jako hlavní chod nebo jako přílohu. 

Co budeme potřebovat:

2,5 hrnku bulguru vystačí jako příloha pro 4 lidi

1 kus cibule použít můžete i šalotku 

2 kusy mrkve 

1/2 hrnečku čerstvého nebo mraženého hrášku

hrst plocholisté nebo kudrnaté petržele

olej, sůl, pepř

voda/ můžete použít vývar

 

Postup:

Nejprve si očistíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na menší kousky a mrkev nahrubo nastrouháme.

Do větší pánve nalijeme olej a zvolna restujeme cibuli. Dále přidáme mrkev.

Bulgur propláchneme a přidáme k cibuli a mrkvi do pánve. Zamícháme a podlijeme vodou dle návodu na bulguru . Osolíme a opepříme. Vaříme do měkka.

Na konci vaření přidáme hrášek a petrželku a chvilku povaříme.

Pokud budete bulgur servírovat jako hlavní jídlo můžete jej posypat sýrem. My jsme ho měli jako přílohu. Upekla jsem k němu kuře. Kuře peču na 170 stupňů asi 1,5 hodiny a na konci trochu přidám stupně pro vytvoření kůrčičky.

Dobrou chuť