Dovolujeme si vás informovat o předpokládaných letních termínech rozvozů zeleniny do Roztok, Libčic a Prahy. 9. 7., 23. 7., 13. 8., 27. 8 tyto termíny nejsou závazné a bude záležet na počtu objednávek. Děkujeme za pochopení a přejeme pěkné léto.

Pečená treska

Neobvykle připravená treska s rajčatovým protlakem a bylinkami. 

Budeme potřebovat:

tresku 400 g

2 kusy cibule nebo šalotky

4 stroužky česneku (nemusí být)

svazek petrželky použijte buď plocholistou nebo kudrnku 

malý rajčatový protlak

citron

olej, sůl, pepř

 

Zeleninu očistíme a umyjeme. Cibule nakrájíme na menší proužky, bylinky posekáme a česnek nakrájíme na malé plátky. Rybu opláchneme, pokrájíme na menší proužky, osolíme, opepříme a pokapeme citrónem.

Pokud máte pánvičku, kterou můžete vložit do trouby použijte ji. Pokud ne, směs zeleniny si připravte na pánvičce a rybu pak společně se směsí vložte do zapékací  misky.

Do pánve nalijeme olej a přidáme cibuli. Restujeme a přidáme petrželku s česnekem. Poté přidáme rajčatový protlak a naředíme směs vodou. Osolíme, opepříme a chvilku povaříme.

Přidáme rybu do směsi. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 15 minut na 180 stupňů. Pokud nechceme péct, můžeme dusit přímo v omáčce v pánvičce na plotýnce.

Podáváme s bramborovou kaší s celerem.

Dobrou chuť