Cuketovo - patizonové placky s tvarohem
Budeme potřebovat
1 kus větší cukety a 1 kus patizonu
1/2 balení tvarohu na strouhání
2 vejce
5 velkých lžic hladké mouky (můžete nahradit i hraškou) a bramborový škrob- díky němu získáte křupavost
česnek, majoránka, pepř a sůl vše dle chuti
olej
Cuketu a patizon nahrubo nastrouháme. Slijeme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, na jemno nastrouhaný tvaroh, koření dle chuti a zahustíme moukou nebo hraškou a škrobem. Vše zamícháme. Péct můžeme v troubě 25 minut při 180 stupních nebo smažit na pánvičce.
V receptu jsem zmínila i hrašku jako alternativu mouky. Její složení je hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl a směs koření. Hraška obsahuje draslík, hořčík, železo a zinek.
Dobrou chuť