Dovolujeme si vás informovat o předpokládaných letních termínech rozvozů zeleniny do Roztok, Libčic a Prahy, 13. 8. a 27. 8. Tyto termíny nejsou závazné a bude záležet na počtu objednávek. Děkujeme za pochopení a přejeme pěkné léto.

Frankfurtská polévka

Budeme potřebovat

Postup

Cibuli a brambory oloupejte. Cibuli nakrájejte nadrobno, brambory na kostky. Ve středně velkém hrnci začněte rozpouštět 2 lžíce másla. Jakmile máslo začne bublat, vhoďte do něj cibuli, špetku soli, promíchejte. Vonící a zesládlou cibuli zasypte moukou a vydržte ještě aspoň 1 minutu míchat, aby se i mouka stačila trochu opéct a vznikla tak cibulová jíška. Do hotové cibulové jíšky vsypte papriku, rychle rozmíchejte a zalijte studeným vývarem. Po každém přilití vývaru vše pečlivě prošlehejte nebo promíchejte, ať v polévce nezůstanou žmolky. Přisypte brambory, půl lžičky soli, chilli, přiveďte k varu a vařte 20 minut, až se jíška provaří a brambory změknou. Zatímco se brambory vaří, párky pokrájejte na kolečka. V pánvi rozpusťte zbytek másla, vhoďte do něj nakrájené párky a nechte zvolna prohřát. Opečené párky přidejte k téměř dovařené polévce a posledních pár minut vařte společně. Dosolte podle chuti a potřeby. Na závěr vmíchejte prolisovaný česnek – ten můžete krátce provařit – a nasekanou petrželku.

Inspirováno Kuchařkou pro dceru