Mrkvové šátečky s povidly

Ještě jsme se nesetkali s nikým, komu by tento naprosto jednoduchý a přitom skvělý moučník nechutnal. Kdo jej okusil, hned žádal recept. Skvělý je v tom, že neobsahuje vejce, takže je vhodný i pro osoby, které mají na vejce alergii. A pokud neholdujete cukru, šátečky v něm jednoduše neobalíte. Na chuti jim to vůbec neubere.

 

Suroviny:

200g strouhané syrové mrkve

300g polohrubé mouky

200g másla

špetka soli

½ balíčku kypřícího prášku

švestková povidla

moučkový a vanilkový cukr na obalení

 

Postup:

Prosátou mouku s kypřícím práškem smícháme s najemno nastrouhanou mrkví, studeným máslem, špetkou soli a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát o tloušťce asi 3 mm a rádýlkem nebo nožem vykrájíme čtverečky o rozměru cca 6 x 6 cm. Do středu každého čtverečku dáme lžičku povidel a vytvoříme šáteček. Kraje důkladně přitlačíme, aby povidla při pečení nevytekla.

Pečeme na pečícím papíře v předehřáté troubě asi 20 minut (horkovzdušná na 150°C, elektrická na 180°C). Šátečky jsou po upečení na povrchu suché, rohy lehce zlatavé.

Ještě teplé šátečky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

 

Zdroj: Dr. Oetker

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení