Pečená mrkev

Pečená mrkev s parmezánem je rychlé, snadné a celkem levné jídlo. Potřebujete pár surovin a vykouzlíte chutnou svačinu nebo dobrotu k vínu.

Budeme potřebovat

mrkev z Polabí- množství dle vašeho uvážení 

strouhaný parmezán

olej, sůl, pepř, bylinky dle chuti

 

Mrkev umyjeme, oloupeme (čerstvou jarní mrkev ani loupat nemusíte) a nakrájíme na hranolky. 

Mrkev nakrájenou na hranolky vložíme do misky. Přidáme olej, sůl, pepř a bylinky. Já jsem použila provencálskou směs. Vše zamícháme. Přisypeme parmezán a obalíme každou hranolku.

Obalené hranolky mrkve v parmezánu vložíme na plech a pečeme v troubě při 180 stupních přibližně 25 minut.

Doba pečení bude záviset na velikosti mrkve. Malé jarní mrkve vůbec nekrájím a peču je celé.

Místo mrkve můžete použít i celer, petržel nebo batáty.

Dobrou chuť