Pečená mrkev s parmezánem je rychlé, snadné a celkem levné jídlo. Potřebujete pár surovin a vykouzlíte chutnou svačinu nebo dobrotu k vínu.
Budeme potřebovat
mrkev z Polabí- množství dle vašeho uvážení
strouhaný parmezán
olej, sůl, pepř, bylinky dle chuti
Mrkev umyjeme, oloupeme (čerstvou jarní mrkev ani loupat nemusíte) a nakrájíme na hranolky.
Mrkev nakrájenou na hranolky vložíme do misky. Přidáme olej, sůl, pepř a bylinky. Já jsem použila provencálskou směs. Vše zamícháme. Přisypeme parmezán a obalíme každou hranolku.
Obalené hranolky mrkve v parmezánu vložíme na plech a pečeme v troubě při 180 stupních přibližně 25 minut.
Doba pečení bude záviset na velikosti mrkve. Malé jarní mrkve vůbec nekrájím a peču je celé.
Místo mrkve můžete použít i celer, petržel nebo batáty.
Dobrou chuť