Recyklovaná polévka
Zůstala vám zeleninová polévka a je vám líto jí vyhodit?
Udělejte z ní zeleninové muffinky!
Jak na to?
Rozmixujte polévku
přidejte dvě vejce,
půl šálku strouhaného sýra,
půl šálku kousků šunky,
dvě lžičky kypřicího prášku a
přidejte špaldovou, hrachovou (hrašku) nebo čočkovou mouku.
Podle chuti můžete přidat i sůl, pepř a bylinky.
Pak vymažete formu na muffinky a do každé formičky dejte dvě lžíce směsi.
Pečte 25 až 30 minut na 180 °C.
V receptu jsem zmínila i hrašku jako alternativu mouky. Její složení je hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl a směs koření. Hraška obsahuje draslík, hořčík, železo a zinek.