Telecí maso na mrkvi s rozmarýnem

Zcela jednoduchý recept, který můžete uvařit i vašim nejmenším.

500g telecí plece/ krku

5 ks mrkve

2 ks cibule

olej/ sádlo

mleté nové koření

drcený kmín

pepř

sůl

čerstvý rozmarýn

Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme olej a cibulku. Lehce osmahneme a přidáme maso, které jsme okořenili, sůl přidáme, až po osmahnutí. Zprudka necháme maso zatáhnout na každé straně. Přidáme mrkev, čerstvý rozmarýn a podlijeme vodu (vývarem). Hrnec zavřeme pokličkou a vložíme do trouby. Troubu nastavíme na 150- 170 stupňů a necháme péct 3- 4 hodiny.

Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory s petrželkou.