Dovolujeme si vás informovat o předpokládaných letních termínech rozvozů zeleniny do Roztok, Libčic a Prahy, 13. 8. a 27. 8. Tyto termíny nejsou závazné a bude záležet na počtu objednávek. Děkujeme za pochopení a přejeme pěkné léto.

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky, rajčat a koriandru je skvělá svačina nebo rychlá večeře. Polévku můžete připravit z vašeho rajčatového pyré (upečená rajčata, cibule, česnek), čerstvých rajčat nebo koupené plechovky rajčat. Červená čočka je bohatý zdroj bílkovin. Koriandr dá polévce exotický nádech.

Budeme potřebovat

plechovku rajčat/ domácí rajčatové pyré nebo čerstvá rajčata 1/2 kg

1 ks cibule

červená čočka 1/2 menšího hrnku

koriandr 1/2 svazku

olej, sůl, pepř a chilli dle chuti

Cibulku oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme na olej.

Pokud budete dělat polévku z čerstvých rajčat přidáme k cibulce nakrájená rajčata na kostičky a podusíme, přidáme hrnek vody a čočku.

Pokud budete dělat polévku z plechovky nebo vašeho pyré, přidáme omáčku k cibulce a přidáme čočku a vaříme společně přibližně 25 minut. V případě husté konzistence, můžeme naředit vodou.

Ochutíme solí, pepřem, koriandrem a chilli dle chuti.

Polévku lze připravit dětem bez koriandru a chilli a případně i rozmixovat.