Pórkový koláč s pancettou

Tenhle koláč je ideální především v době pórkové sezóny, kdy vám pórková polévka už leze i
ušima, a také pro množství pórku, které je na něj potřeba. Druhá skvělá věc na něm je, že
koláč výborně chutná i druhý den. Za studena anebo rozpečený pod grilem.
Suroviny:
400g listového těsta
3-4 pórky
250 ml horkého mléka
40g másla
30g hladké mouky
30g parmezánu
150g pancetty
1 vejce (na potření)
sůl
Postup:
Na zahřátém másle krátce osmahneme dobře očištěný a na kolečka nakrájený pórek.
Zaprášíme moukou a za stálého míchání přiléváme horké mléko, čímž vznikne bešamel.
Povaříme na mírném ohni asi 10 minut, přidáme nastrouhaný parmezán, podle potřeby
osolíme a odstavíme z ohně. Do zapékací mísy s pečícím papírem vložíme vyválené listové
těsto tak, aby trochu přesahovalo a utvořilo okraje. Těsto lehce propícháme vidličkou.
Poklademe na něj plátky pancetty a rozetřeme pórkovou náplň. Okraje těsta potřeme
rozkvedlaným vejcem. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180°C.
Tip:
Pancettu můžete nahradit i podobným typem špeku, třeba tyrolským nebo i
schwarzwaldskou šunkou, v nejkrajnější nouzi anglickou slaninou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení