Novinky

Cuketovo - patizonové placky s tvarohem

Budeme potřebovat

1 kus větší cukety  a 1 kus patizonu 

1/2 balení tvarohu na strouhání

2 vejce

5 velkých lžic hladké mouky a bramborový škrob- díky němu získáte křupavost

česnek, majoránka, pepř a sůl vše dle chuti

olej

 

Cuketu a patizon nahrubo nastrouháme. Slijeme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, na jemno nastrouhaný tvaroh, koření  dle chuti a zahustíme moukou a škrobem. Vše zamícháme. Péct můžeme v troubě 25 minut při 180 stupních nebo smažit na pánvičce.

Dobrou chuť

Minestrone
Budeme potřebovat 
 
1 ks větší cibule nebo 3 kusy jarni cibulky 
2 stroužky česneku 
3 ks mrkve 
0,5 kg rajčat 
1 ks řapíkatého celeru 
1 hrnek těstovin nejlépe fleků 
1 plechovka bílých fazolí nebo cizrny 
voda nebo vývar 
sůl, pepř, bylinky- oregáno, tymián, bazalka
olej 
 
Zeleninu si umyjeme a nakrájíme.
 
Do hrnce na polévku nalijeme olej a přidáme cibulku. Krátce restujeme a postupně přidáváme řapík, mrkev a rajčata. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a zalijeme vodou nebo vývarem. Krátce povaříme a přidáme těstoviny. Vaříme do měkka. Na konci vaření přidáme fazole bez nálevu. Chvilku povaříme a dochutíme dle chuti.
 
Dobrou chuť 
 
Je mnoho variant polévek minestrone. Ještě ráda kombinuji s cizrnou, brokolicí a kukuřicí.
 
 
 
 
 
2 položek celkem